5 asiaa, joita et tiennyt suomalaisista jääkiekkoilijoista

ääkiekko on Suomen kansallinen urheilulaji, ja sen suosio on verrattavissa Ison-Britannian jalkapalloon tai Yhdysvaltojen baseballiin. Nämä ovat joitain hämmästyttäviä tosiasioita Suomen jääkiekkoilijoista ja heidän hämmästyttävistä saavutuksistaan.

Kuinka pieni maa tuottaa niin suurta lahjakkuutta

Miksi Suomi on synnyttänyt niin suuren määrän pelaajia? Maassa on 260 sisätilahallia, lukemattomia määriä ulkona olevia kenttiä ja yli 75 000 rekisteröitynyttä pelaajaa 5,7 miljoonan väestöstä auttaa. Maa sisältää myös jääkiekon olennaisena osana koulun liikuntatunteja.

Suomen kansallinen ylpeys univormuissaan

Suomen joukkueen puku vastaa Suomen lipun värejä: sininen ja valkoinen. Siinä on näkyvästi kansallinen kansallinen leijona vaakuna, joka on myös symboli muun muassa armeijalle ja poliisille.

Yksi suurimmista pelata peliä

Urheiluhistorian korkein suomalainen pelaaja on Teemu Selänne. Hänen saavutuksiinsa kuuluu yhden Suomen mestarimitalin, kolmen olympiapronssimitalin ja yhden hopeamitalin ansaitseminen osana Suomen maajoukkueen joukkoa Torinon talviolympialaisissa 2006.

Lehtisen legendaariset urasaavutukset

Viimeiseen kauteensa asti Jere Lehtinen ei koskaan sijoittunut negatiivisella ja miinus-luokituksella. Hän on aiemmin pelannut Dallas Starsissa ja on nyt Suomen maajoukkueen pääjohtaja.

Ruotsalaisilla ja suomalaisilla on ystävällinen kilpailu jääkiekosta

Suomalaiset ja ruotsalaiset joukkueet ja heidän faninsa tekevät usein vitsejä ystävällisestä kilpailustaan. Yksi esimerkki sisältää kohtauksen komediasarjassa The Autocrats, kun he ehdottavat, että Suomen tulisi käyttää ydinaseita estääkseen Ruotsia voittamasta mestaruutta. Suomalaissyntyinen pelaaja Tomas Sandstrom, joka pelasi ruotsalaisissa joukkueissa, aiheutti myös levottomuutta. Sandstrom on nyt eläkkeellä jääkiekosta ja työskentelee palomiehenä Ruotsissa.

Random Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*